Ахил и Хектор – двете лица на героизма(Интерпретативно съчинение)
Автор: Дуйгу Хасан-ІХ клас
[прочети...]

 

 

 

 

 

 

НОВИНИ

[07 Февруари 2012]

Вдигнаха 6-метрова дига на река Крумовица


[Още снимки]

До снощи шест тежкотоварни коли и три багера работеха на дигата на река Крумовица. Съоръжението ще пази от наводнение помпената станция, от където се осигурява питейна вода за Гулийка и всички селища в района. Изтънелият насип от придошлите води на реката е укрепен. В продължение на около 90 метра е издигната 6-метрова стена. В насипа освен баластра има и големи каменни блокове, каза специалистът по „Гражданска защита“ в община Крумовград Янчо Милев.
Изпълнители на обекта са крумовградските фирми „Дурал“ ООД и „Софт – А“ ЕООД. Общината предостави техника. Въпреки големите студове хората не спряха да работят.
Преди десетина дни поройният дъжд напълни коритото на Крумовица и създаде реална опасност от заливането на помпената станция. Ако дигата бе отнесена, без питейна вода оставаха стотици хора, а пълното й изграждане щеше да отнеме много повече време и средства, коментира Милев.
Пътищата в Крумовградско са почистени и до най-малката махала. Навсякъде има ток и вода. Пробити са и преспите по пътя Аврен – Егрек. Но и сега там има близо 70 см сняг. Надяват се времето да не се затопли изведнъж и речните корита да прелеят.

Новината е посетена: 3540 пъти
© 2012, ODK Krumovgrad. All Right Reserved. Web design